Nädala kook

Lamingtonid 

Toidutare, 11. detsember 2004, 12:08
Uus-Meremaa kookos-kakaokoogikesed

Taigen: 200 g margariini 2,5 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut 3 muna 4 dl jahu 1 tl küpsetuspulbrit 1 dl kohvikoort Glasuur: 1,5 dl kohvikoort 75 g võid 1 dl kakaopulbrit 4 dl suhkrut Üleriputamiseks: suuri kookoshelbeid Vahusta pehme või suhkruga, lisa ükshaaval toasoojad munad, segu iga kord kohevaks mikserdades. Lisa küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ja koor ning sega ühtlaseks. Tõsta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 30 x 20 cm suurusega vormi. Küpseta 175° juures 25–30 minutit, lase koos vormiga restil jahtuda ja kummuta siis suhkruga üleriputatud küpsetuspaberile. Lõika umbes 5 x 4 cm suurusteks nelinurkadeks. Glasuuriks mõõda koor ja või väikesse paksupõhjalisse anumasse ja aja kuumaks. Lisa suhkruga segatud kakaopulber, sega hästi läbi ja lase vaikselt keeda umbes 10 minutit. Kasta kahvli otsa pistetud koogike peaaegu üleni glasuuri sisse ja seejärel kohe ka kookoshelvestesse. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud vaagnale jahtuma. Koogikesed säilivad kaanega suletud karbiga külmkapis värskena kuni nädal. NB! Kui kallad taigna ahjuplaadile, saad väga õhukese plaadikoogi, mis küpseb läbi 20 minutiga. Kalla glasuur jahtunud koogi peale, puista üle kookoshelvesetega ja lõika seejärel tükkideks. Vali poes võimalikult jämeda struktuuriga kookos, mis annab ilusama tulemuse kui peenike puru.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee