Lõunasöögi retseptid

Riisi-panniroog 

Ruth, 10. detsember 2004, 07:42
Retsept Selveri köögist

Kogus: ühele

Koostisosad
1 suur sibul
4 küüslauguküünt
3 sl õli
3 dl riisi
1 tl Santa Maria karrit
1 l vett + 3 lihaleemekuubikut
200 g suitsuvorsti või singiribasid , praejääke vms

Valmistamine
Hauta peenestatud sibul ja küüslauk õlis madalal kuumusel pehmeks. Pane pannile riis, tõsta kuumust ning kuumuta segades paar minutit, raputa juurde karri ja kuumuta veel 30 sekundit. Lisa kuum vesi ja pudendatud leemekuubikud ning hauta väikesel kuumusel kaane all 15 minutit. Pane pannile ka lihatükid, köögivili ning maitseained, hauta ilma kaaneta 10 min. Sega vahetevahel ning lisa vajaduse korral vett. Kui riis pehme tõsta pann tulelt, kata kaane ja rätikuga ning lase enne laualeviimist 5 minutit järelvalmida.