Lõunasöögi retseptid
9. detsember 2004, 14:22

Kreemjas kartulivorm

Omapärane ja rikkalik vormiroog.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 keskmist kartulit
2 sl sulatatud võid või margariini
1,5 tl kuivatatud tüümaiani
3/4 tl küüslaugusoola
1/4 tl jahvatatud valget pipart
100 g toasooja naturaalset toorjuustu
3 sl riivjuustu (nt. parmesan) v. muu kõva juust
2 sl riivsaia
1 dl vahukoort

Valmistamine
  Koori kartulid ja lõigu õhukesteks viiluteks. Sega sulatatud või maitseainetega ja kalla segu kartuliviiludele, sega. Vala ahjuvormi põhja 1/3 kartulitest ja selle peale tõsta pool toorjuustust. Tee samamoodi ka järgmine kiht, kõige peale tõsta viimane 1/3 osa kartulitest. Sega riivjuust riivsaiaga ja jaga segu kõige peale. Vahusta vahukoor ainult kergelt ja vala aeglaselt roa pinnale. Kata vorm kaane või fooliumiga ja küpseta 200º C juures 40 min. Eemalda kate ja küpseta veel 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed ja roa pind kuldpruun.