Inglise ja Iiri köök

Šoti viskikook 

Triin Saue, 25. veebruar 2008, 13:19
"JÕULULAUD": 15.okt-30.nov.retseptivõistlus. Hõrgutis täiskasvanutele.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 dl tükeldatud kuivatatud ploome
1 dl soti viskit
1 dl tükeldatud kreeka pähkleid
150 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
3,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl kaneeli
1/2 tl nelki
GLASUUR:
50 g toasooja võid
1,5 dl tuhksuhkrut
1-2 sl viskit
1 tl lahustuva kohvi pulbrit

Valmistamine
Lase ploomitükkidel üleöö viskis maitsestuda. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja kuivained. Lõpuks lisa ploomid, viski ja pähklid. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi (veel parem, kui puistata vorm üle piparkoogipuruga). Küpsetada 175 kraadi juures 1 tund. Glasuuri jaoks sega toasoe või tuhksuhkruga. Lahusta kohvipulber viskis ja lisa või-suhkrusegule. Määri glasuur jahtunud koogile. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee