Kalatoitude retseptid

Pidulik tursafilee 

Toidutare, 6. detsember 2004, 14:53
Pidulik tursafilee
Paneeritud kalafilee köögiviljadega

Kogus: ühele

Koostisosad
2 erivärvi paprikat
1 keskmine suvikōrvits
200 g seeni
1 sl hakitud basiilikut
1 sl ōli
TOMATIKASTE:
400 g tomateid
1 purustatud küüslauguküüs
½ tl hakitud basiilikut
1 sl oliivōli
2 g soola
1 g pipart
KALA:
600 g kalafileed
½ dl riivsaia
2 sl vōid
1 tl soola
2 g jahvatatud valget pipart
1-2 sl sidrunimahla
KAUNISTUSEKS: maitserohelist nt basiilikuleht

Valmistamine
  Puhasta ja haki paprika ja suvikõrvits. Haki seened ja basiilik. Valmista ette köögiviljad: Pane tükeldatud köögiviljad sõela ja hoia keevas vees u 1 minut. Seejärel nõruta - kuivata majapidamispaberil. TOMATIKASTE: Koori ja tükelda tomatid ning pane koos küüslaugu ja hakitud basiilikuga mikserisse ja tee püreeks. Kurna püree läbi sõela potti, kuumuta keemiseni. Ära keeda! Maitsesta soola ja pipraga, lisa oliivõli. KALA: Kata kala riivsaiaga. Prae paar minutit mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga, ning piserda üle sidrunimahlaga. Hoia soojas. KÖÖGIVILJAD: Pruunista tükeldatud seened ja kuumutatud köögivili õlis, maitsesta soola ja pipraga.   

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee