Küpsetised

Talupojapitsa 

Toidutare, 4. detsember 2004, 07:50
Juustu-singipitsa.

Koostisosad
250 g nisujahu
60 g searasv
60 g või
2 tl suhkur
2 tk munarebu
1 tk munavalge
sool
200 g *Ricotta juust
3 tk muna
2 sl hakitud petersellilehed
100 g värskelt riivitud Parmesani v. muud kõvat juustu
80 g jämedalt riivitud Provolone juust
100 g mozzarella juust
100 g keedusink või salaami
sool
Must pipar
1 tk pealt pintseldamiseks munarebu

Valmistamine
Tainaaineid sõrmedega muljuda, kuni tainas koos hakkab püsima. Tainast ei maksa tugevasti sõtkuda. Vajadusel korral lisada piiskhaaval külma vett. Tainal lasta 30-60 minutit puhata. Ricotta juust vajutada kahvliga lahti, segada ükshaaval sisse munad, seejärel riivitud Parmesani ja Provolone juustud, hakitud petersell, mozzarella juustu ja singikuubikud. Täidis maitsestada soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Tainas jagada pooleks ja lahti rullida. Rasvainega võitud 22cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi katta poolega tainast, vormida ka 2-3 cm kõrgune serv. Täidis tõsta vormi, katta teise tainapoolega, servad korralikult kokku suruda ja tainas pealt lahti hõõrutud munarebuga pintseldada. Küpsetada umbes tund aega 180°C juures praeahjus.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee