Kalatoitude retseptid

Tursafilee krevettidega 

Toidutare, 2. detsember 2004, 14:14
Tursafilee krevettidega 
Pidulik lõuna või õhtusöök.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tursafileed
½ kg kartuleid
2-3 dl piima
1 sl vōid
1 munakollane
½ dl hakitud peterselli
½ dl hakitud tilli
1 sibul
2 dl vett
1 tl jahu
½ dl valget veini
1 dl rōōska koort (kastmele)
150 g kerges soolvees krevette
soola
sidrunilōigud
pipart

Valmistamine
  Keeda kartulid pehmeks. Tee püreeks, lisa soe piim, või ja maitsesta soola ja pipraga. Jahuta, lisa munakollane ja maitseroheline. Võta kuumakindel vorm, võita kergelt põhi ja pritsi tordipritsist kuhjakesed. Pane kalafileed samasse vormi kartulikuhjade kõrvale, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200º C juures ahju alumises osas 10-15 minutit. Pruunista hakitud sibul rasvaines , lisa jahu, kuumuta veidi. Lisa valge vein ja koor. Keeda kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Kui kala on ahjus valmis, lisa kastmesse krevetid ja vala kaste üle kalafilee. Kaunista maitserohelisega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee