Lonni ühepajatoit
Kogus: ühele
Koostisosad
500 g veise- või metssea, põdra, jänese või muud liha
4-5 kl vett või puljongit
soola
3 pipratera
3 vürtsitera
1 loorberileht
maitsetaimi
1-1,5 kg aedvilju
porgand, kaalikas, kapsas, sibul, kartul, oad, herned, õunad, ploomid.
maitseroheline
3 sl hapukoort
3 vürtsitera
Valmistamine
Liha tükeldada ja panna keema külma veega, riisuda vaht ja keeta nõrgal tulel 1-1,5 tundi poolpehmeks.
Võib lisada veidi äädikat.
Aedviljad tükeldada, asetada lihale ja hautada kaane all pehmeks.
Viimasena lisada õunad ja ploomid.
Vürtsid ja sool lisada 15 minutit enne valmimist.
Toitu võib valmistada ka kuivatatud õunte ja ploomidega, mis on eelnevalt leotatud 1 tund külmas vees.
Kommentaarid (0)