Lihavorst
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
2-4 tundi.
Koostisosad
1½ kg kartulit
7½ dl piima
1 kg kondita loomaliha
1 kg sealiha
1 kg pekki
3 sl soola
½ sl nelki
½ sl ingverit
½ sl maitsestatud pipart
½ sl valget pipart
7½ dl puljongit
5 meetri soolikaid
Valmistamine
Pane soolikad 1 tunniks külma vette. Lase looma ja sealiha ning pekk läbi hakklihamasina. Lisa puljong ja maitseained. Sega korralikult käega või köögimasinaga. Keeda või prae prooviks veidi ja maitse, vajadusel maitsesta juurde. Täida puhastatud sooled ja seo puuvillase nööriga sobivad pikkused vorstiks. Vorstid sobivad sügavkülmutada; toorelt kilekotti pakitult või keedetult. Keeda: Kuumuta vorsti nõrgal kuumusel u 20 minutit.
Kommentaarid (0)