Lambaliha retseptid
14. detsember 2004, 09:20

Lambalihavorst

Toorvorst. Lisandiks kartulipudru või keedetud kartuli- ja salatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 meetrit sooli
2 kg lambalihast hakkliha
2 suurt sibulat
2 sl soola
7-8 dl jääkülmavett
1 sidrun
1 sl suhkrut
2 dl hakitud peterselli
2 tl jahvatatud mustapipart
2 tl punet
2 tl rosmariini
2 purustatud küüslauguküünt

Valmistamine
  Puhasta sooled. Koori ja haki sibul korralikult . Maitsesta hakkliha soolaga, lisa vajadusel veidi külmavett, et hakkliha oleks paraja tihedusega (mitte ka väga vedel). Puhasta sidrun, kuivata ja riivi koor. Pigista välja mahl ja sega suhkruga. NB! See on tähtis et sidrunimahl on eelnevalt segatud suhkruga. Sega hakkliha, segatud sidrunimahla, sidrunikoore, peterselli, maitseainete ja küüslauguga. Täida sooled täidisega. Seo puuvillase nööriga u 15 cm pikkused vorstid. Pane vorstid vähemalt paariks tunniks, parem kui üle öö kaetuna ja külma, et maitse seguneks paremini. Küpseta 225º C juures ahju keskosas u 30 minutit. Serveeri kartulipudru või keedetud kartuli ja salatiga. Vorstid sobivad külmutamiseks, kuid paki siis korralikult , küüslaugulõhn, et tuleks läbi.