Riisipada munaga
Lõunasöögi retseptid
16. detsember 2007, 15:25

Riisipada munaga

Wok-roog. Sealiha võib asendada ka kanalihaga vms.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2½ dl pikateralist riisi
6 dl vett
350 g sealihafileed ( vōi muud tailiha)
2 sl sojakastet
2 sl ketšupit
2 sl pähkliōli
1 sibul
200 g porgandikuubikuid
100 g külmutatud herneid
2 muna (lahti klopitud)
2 sl külma vett

Valmistamine
Keeda riis 6 dl veega. Pane keedetud riisi aluseele ja lase jahtuda. Lõika liha õhukesteks ribadeks. Sega sojakaste ja ketšup ning vala üle filetükkide ja sega korralikult, et liha oleks kaetud. Kuumuta õli, lisa liha ja pruunista kiiresti 3-4 minutit. Lisa sibul, porgand ja herned ja kuumuta veel 2-3 minutit. Lisa keedetud riis ja seda korralikult. Vahusta munad 2 sl külmaveega ning vala üle riisi. Kuumuta 3-4 minutit ehk kuni riis on kuum ja muna hüübinud.