Gluteenivabad retseptid
16. detsember 2007, 15:16

Külmutatud mandlitort

Mandlitort, mis ei vaja küpsetamist. Torti võib serveerida otse külmast.

Koostisosad
150 g keeksi
1 dl mandlilikööri
4 dl 35 %-list rōōska koort
2 tl lahustuvat kohvi
2 sl tuhksuhkrut
100 g bezeed
KAUNISTUS:
värsked marjad
1 pakk mandlilaaste

Valmistamine
Purusta keeks ja sega likööriga. Vahusta koor, lisa kohv ja suhkur ning vahusta tugevaks vahuks. Sega purustatud keeks ning sellest segust pool pane 24 cm läbimõõduga lahtikäivate servadega vormi. Pane ka vormi põhja eelnevalt foolium. Pane besee vormi valatud tainale, vala peale ülejäänud tainakogus ning tõsta tort sügavkülma vähemalt 3-ks tunniks. Võta tort külmast ning puista üle mandlilaastudega ja kaunista värskete marjadega.