Kalatoitude retseptid

Lõhesüda 

Toidutare, 15. detsember 2007, 17:47
Ilus ja romantiline võileivatort focaccia-saiaga. Enne serveerimist lase "tõmmata" u 2-3 tundi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
u 30 minutit + saia küpsetamine.

Koostisosad
½ focacciasaia
TÄIDIS 1:
1 avokaado
2 dl kreveti maitselist toorjuustu
TÄIDIS 2:
100 g külmsuitsu lōhet
2 dl sidrunimajoneesi (vōi majonees + sidrunimahl)
KATE:
1½ dl sidrunimajoneesi
1½ dl cremé fraiche
KAUNISTUS:
2 dl spinatilehti
250 g kooritud krevette (=600 g koorimata)
200 g viilutatud külmsuitsulōhet
sidrunikoore viile

Valmistamine
Küpseta sai kas kohe südamekujulises vormis või kui küpsetad piklikul plaadil, siis lõika välja südamekujuline.(Toidutare retseptiraamatus olevast "focaccia-saia" retsepti kogusest vajad sa pool.) Lõika südamekujulisest saiast kolm põhja. Sega esimene täidis ja kata sellega põhi. Aseta teine põhi täidisele. Sega teine täidis ja kata teine põhi. Sega katte kreem ning kata kogu tort: peal ja servad. KAUNISTUS: Kata tordi küljed spinatilehtedega. Lao krevetid südamekujuliselt tordile. Lõika lõheviilud u 3 cm ribadeks ning rulli "roos" ja täida tordi keskosa. Peale puista sidrunikooreviile. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee