Küpsetised

Pehme mandlikook 

Toidutare, 26. november 2004, 11:01
Mandlikook puuviljade ja jäätisega. Sobib nii iseseisva magustoiduna kui ka lihtsalt kohvilauda.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g mandlimassi
15 magusat mandlit
2 muna
2 sl kartulijahu
½ tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1/4 apelsini riivitud koor
KAUNISTUS:
3 kiivit
1 mango
2 granadilli
½-1 liiter vanillijäätist
tuhksuhkrut
riivsai
vōi

Valmistamine
Riivi mandlimass, haki mandlid. Pese apelsin korralikult ja riivi koor ning pane kõik ühte kaussi. Lisa munad, kartulijahu koos küpsetuspulbriga ja vanillisuhkur ning sega tainas. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivate servadega vormi. Küpseta 225 kraadi juures ahju keskosas u 15 minutit. Jahuta kook. Jahtunud koogile puista peale tuhksuhkrut. Koori kiivi ja lõika sektoriteks. Puhasta mango ja lõika sektoriteks. Kaunista kook puuviljadega, keskele pane veidi jäätist. Poolita granadillid ja pigista üle jäätise ja puuviljade.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee