Vürstikas pihlaka-paprikahoidisFoto: Siiri Kirikal
Kiudainerikkad toidud
13. detsember 2007, 20:33

Vürtsikas pihlaka-paprikahoidis

Paprika- ja pihlakahoidis. Sobib kastmete ja suppide maitsestamiseks.

Koostisosad
500 g pihlakaid
100 g punaseid vōi kollaseid paprikaid
½ tl soola
150 g suhkrut
1/4 tl pipart
1 tl kaneeli
1 jupp ingverit

Valmistamine
Külmuta pihlakad, sulata ja hoia 1-2 minutit keevas vees, nõruta. Puhasta paprikad ning aja koos pihlakatega läbi hakkmasina või püreeri robustselt saumikseriga. Maitsesta ning keeda kastet umbes 5 minutit. Vala väikestesse purkidesse ja sule õhukindlalt.
Kasuta pihlakakastet ka taimeroogade või ulukilihast roogade maitestamiseks. Kogus 0.5 liitrit.