Küpsetised

Õunakook IV 

Toidutare, 15. september 2004, 13:00
Maitsev ja mahlane õunakook nii kuumalt kui ka külmalt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 30 minutit + u 1 tund küpseb.

Koostisosad
150 vōid
1 3/4 dl (150 g) suhkrut
2 muna
2½ dl (150 g) jahu
1 tl küpsetuspulbrit
4 suurt ōuna
50 g magusaid mandleid
rasvainet (vormi määrimiseks)
100 g rosinaid
3 sl rummi
pärlsuhkrut

Valmistamine
Vahusta või ja suhkur, lisa munad (ükshaaval). Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, ning sega tainaks. Koori õunad ja puhasta südamikest. Puhasta ja koori mandlid ning haki jämedalt. Leota rosinaid rummis. Määri rasvainega u 24 cm läbimõõduga lahtikäivate servadega koogivorm. Vala pool tainast vormi, laota peale õhukesteks viiludeks lõigatud õunad, siis rosinad ja vala ülejäänud pool tainast. Puista üle purustatud mandlite ja pärlsuhkruga. Küpseta 175 kraadi juures ahju alumises osas u üks tund.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee