Nädala kook
13. detsember 2007, 20:19

Pidupäevatort

Maitsev ja mahlane tort

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg u 45 minutit + u 45 minutit küpseb.

Koostisosad
PŌHI:
2½ dl (160 g) pähkleid
2½ dl (150 g) tuhksuhkrut
½ sl jahu
½ tl küpsetuspulbrit
3 munavalget
VORMI MÄÄRIMISEKS:
vōid vōi margariini
riivsaia
KREEM:
2 lehte &#382elatiini
3 munakollast
3 dl 35%-list rōōska koort
2 sl suhkrut
3 tl maisitärklist
50 g tumedat šokolaadi
1 tl vaniljesuhkrut
KAUNISTUSEKS:
2 dl 35%-list rōōska koort
riivitud šokolaadi

Valmistamine
ValmistusviisJahvata pähklid, lisa tuhksuhkur, jahu ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult segusse. Vala tainas u 22 cm läbimõõduga võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivate servadega koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures u 45 minutit. Proovi tikuga, et kook oleks korralikult läbiküpsenud. Jahuta valmisküpsetatud põhi. KREEM:Hoia želatiini u 10 minutit külmas vees, võta välja ning sulata potis nõrgal tulel. Sega munakollased koore, suhkru ja maisitärklisega potis. Kuumuta kreemi nõrgal kuumusel, pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. NB! Ära keeda! Lisa šokolaad kuuma kreemi ja lase tal sulada. Võta pott tulelt, lisa sulatatud želatiin, vanillsuhkur ning jahuta kreem. Vahusta koor, pool sellest kogusest sega jahtunud kreemiga. Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks ja kata kihid kreemiga. Kaunista tort ülejäänud poole vahukoore kogusega, puista peale riivitud šokolaadi.