Küpsetised

Tosca õunakook 

Toidutare, 15. september 2004, 10:42
Suurepärane magustoit vaniljekastme või jäätisega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Valmistamisaeg 15 minutit + 10 ja 15 minutit ahjus.

Koostisosad
½ pk (u 400 g)lehttainast
5 keskmise suurusega ōuna
veidi sidrunimahla
TOSCAGLASUUR:
100 g vōid
1 dl (85 g)suhkrut
2 sl jahu
1 pk (35 g) mandlilaaste
2 sl piima
NB! ōunte asemel vōid kasutada ka haput ōunamoosi

Valmistamine
Kata koogivormi põhi ja servad tainaga. Küpseta 225 kraadi juures u 10 minutit. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika õhukesed viilud. Laota õunaviilud eelküpsetatud põhjale, piserda üle sidrunimahlaga. GLASUUR: Pane kõik koostisosad potti ja kuumuta kergel kuumusel kuni glasuur hakkab paksenema, sega kogu aeg. Vala glasuur üle õunte. Küpseta 225 kraadi juures u 15 minutit, kuni tosca glasuur on võtnud ilusa värvi ja õunad on pehmed. Kui glasuur hakkab pruuniks värvuma ja õunad ei ole veel pehmed, kata kook fooliumiga ja küpseta veel veidi. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee