Tosca õunakook
Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Valmistamisaeg 15 minutit + 10 ja 15 minutit ahjus.
Koostisosad
½ pk (u 400 g)lehttainast
5 keskmise suurusega ōuna
veidi sidrunimahla
TOSCAGLASUUR:
100 g vōid
1 dl (85 g)suhkrut
2 sl jahu
1 pk (35 g) mandlilaaste
2 sl piima
NB! ōunte asemel vōid kasutada ka haput ōunamoosi
Valmistamine
Kata koogivormi põhi ja servad tainaga. Küpseta 225 kraadi juures u 10 minutit. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika õhukesed viilud. Laota õunaviilud eelküpsetatud põhjale, piserda üle sidrunimahlaga. GLASUUR: Pane kõik koostisosad potti ja kuumuta kergel kuumusel kuni glasuur hakkab paksenema, sega kogu aeg. Vala glasuur üle õunte. Küpseta 225 kraadi juures u 15 minutit, kuni tosca glasuur on võtnud ilusa värvi ja õunad on pehmed. Kui glasuur hakkab pruuniks värvuma ja õunad ei ole veel pehmed, kata kook fooliumiga ja küpseta veel veidi.
Kommentaarid (0)