Väherasvased toidud
13. detsember 2007, 18:05

Lossariina

Vene rahvustoit. Hõrgutav lõhesupp.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 porrulauk
1 porgand
25 g juursellerit
2 sl vōid
1,2 liitrit kalapuljongit
2 sl tomatipüreed
soola
tee üks maitseainete kotike, mis sisaldab (1 loorber, 5 tera pipart
0,5 g tüümiani, 1 küüslauguküüs)
400 g lōhet
3 sl viilutatud paprikaga täidetud rohelisi oliive
1 sl kapparit
SERVEERIMISEKS:
2 dl hapukoort
½ dl hakitud tilli
tillioksake

Valmistamine
ValmistusviisPuhasta ja lõika porgand, porrulauk ja juurseller ilusateks peenikesteks ribadeks ning pruunista kergelt võis. Lisa puljong, tomatipüree ja maitseainekotike. Lase supil keeda nõrgal tulel mõni minut. Lõika lõhest väikesed fileeribad ja lisa supile, lisa oliivid ja kappar ning lase supil keeda madalal kuumusel u 5 minutit, kuni kala on valmis. Võta maitseainekotike välja. Maitsesta soolaga. Serveerimisel lisa hapukoor, hakitud till ja tillioksake.