Maasikatarretis
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
3 muna
1 dl suhkrut
6 tl ˛elatiini
1 dl vett
500 g maasikaid
1 dl 35%-list rõõska koort
Valmistamine
Pane želatiinipulber mõneks minutiks külma veega emailkaussi paisuma, seejärel hoia kaussi tulises vees, kuni želatiin lahustub. Mikserda toasoojad munavalged tihedaks läikivaks vahuks.
Jäta 4 eriti ilusate kroonlehtedega marja kaunistamiseks, ülejäänud töötle koos rõõsa koorega kannmikseris või köögikombainis püreeks.
Vahusta munarebud suhkruga heledaks ja kohevaks, sega kokku maasikapüreega, nirista juurde leige želatiinilahus. Viimasena lisa munavalge ning tõsta lusikaga kausi põhjast ülespoole, kaussi iga tõstmise järel veerandi võrra ringi keerates.
Jaga magusroog pokaalidesse või kausikestesse ning aseta külma tarduma. Kaunista iga portsjon maasikaga, mis on pikisuunas viilutatud, kuid kroonlehtedepoolsest otsast kinni jäetud ja seejärel lehvikuna lahti tõmmatud.
Kommentaarid (0)