Nädala kook
13. detsember 2007, 17:57

Šokolaaditort I

Tõelisele šokolaadiarmastajale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 60 minutit + seisab jahedas.

Koostisosad
PŌHI:
300 g mandlimassi
3 muna
2 sl kakaopulbrit
TÄIDIS:
200 g tumedat plokk šokolaadi
1 munakollane
2½-3 dl rōōska koort
KAUNISTUS:
valge šokolaadilaste

Valmistamine
ValmistusviisRiivi mandlimass ja sega muna ning kakaoga tainaks. Vala tainas rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures ahju alumises osas 35-40 minutit. Purusta šokolaad ja sulata kuumaveevannis. Sega korralikult ja lase jahtuda. Sega jahutatud šokolaadi munakollane ja vahustatud rõõsk koor. Määri täidis jahutatud põhjale ning tõsta mõneks ajaks külmutuskappi. Kaunistuseks tõmba juustunoaga valge šokolaadi laaste.