Mehhiko köök
13. detsember 2007, 17:36

Hautatud kanakoivad

Mehhiko rahvustoit. Kaste kanalihaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg u 20 minutit + u 30 minutit kanaliha haudub pehmeks.

Koostisosad
500-600 g kanakoibi
1 suur sibul
1 tk küüslauku
4 tl soola
400 g konserveeritud tomateid
400 g konserveeritud maisiteri
1½ tl tšillipulbrit
vett
(1 sl jahu)

Valmistamine
ValmistusviisAseta kanakoivad keedunõusse, peale vala vesi, nii et koivad on kaetud. Lisa sibul, purustatud küüslauk ja sool. Keeda nõrgal tulel kaane all, kuni liha on pehme (30-45 minutit). Tõsta liha veest välja, jahuta, eemalda kondid ning tükelda. Sega tomatid ja mais keedunõus, maitsesta tšillipulbriga ja lisa 1½-2 kl keeduleent. Soovi korral paksenda kastet jahuga, mis segatakse külma vedelikuga. Keevasse kastmesse tõsta tükeldatud kanaliha, kuumuta nõrgal tulel keemiseni.