Mehhiko köök

Ropa vieja ehk keedetud liha Mehhiko moodi 

Toidutare, 13. detsember 2007, 17:26
Ropa vieja
Lisandiks kuumad tortillad...

Koostisosad
1½ kg lihafileed
lihapuljongit
1 riivitud porgand
10 tk purustatud küüslauguküünt
2 sl oliivōli
2 sibulat
3 mahedama maitselist tšillipipart
soola
pipart
SALAT:
3 tomatit
8 redist
4 sl hakitud värsket koriandrit
4-5 sibulat
1 laim

Valmistamine
Pane liha potti ja kata puljongiga. Lisa porgand, pool küüslaugukogusest, sool ja pipar.
Pane kaas peale ja keeda. Valmis liha tõsta sõelale ja pane sõelaga potti, pane kaas peale ning auruta keskmisel kuumusel u 2 tundi, kuni liha on hästi mure. Tõsta pott tulelt ja lase lihal jahtuda sõelal.Kui liha on jahtunud, purusta kahvliga.
Kuumuta rasvaines ülejäänud pool küüslaugukogusest, lisa tšillipipar ja hakitud sibul ning seejäral vala kaussi. Pane pannile kahvliga purustatud liha ja pruunista keskmisel kuumusel.
Jaga taldrikule portsjoniteks, lisa sibula- küüslaugusegu ning hakitud salat ja paar laimiviilu.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee