Mehhiko köök

Marineeritud kana 

Toidutare, 13. detsember 2007, 12:01
Tsitrusmarinaad annab kanale värske maitse ja hoiab kanaliha mahlasena.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 20 minutit + u 1 tund marinaadis + u 30 minutit küpseb.

Koostisosad
1 kana
1 sl mahedat tšillipulbrit
1 sl paprikapulbrit
2 tl jahvatatud köömneid
1 apelsinimahl ja riivitud koor
3 laimimahl
1 g suhkrut
10 peeneks hakitud küüslauguküünt
1 kimp jämedalt hakitud värsket koriandrit
3 sl oliivōli
½ dl ōlut (vōi ananassimahla)
soola
pipart

Valmistamine
ValmistusviisTükelda kana neljaks ja pane kaussi (NB! mitte metallkaussi).Sega teised koostisosad marinaadiks, maitsesta soola ja pipraga.Sega kanatükid korralikult marinaadiga kokku ja lase marineerida vähemalt 1 tund toatemperatuuril või ööpäev külmutuskapis. Võta kanatükid marinaadist, kuivata majapidamispaberiga ning grilli pannil (u 25 minutit) või küpseta ahjus kuldpruuniks. Küpseta kana mõlemalt poolt ja pintselda aeg-ajalt marinaadiga. Torka proovinõelaga paksemast kohast ja vaata, kas kana on valmis. Lihamahl peab olema värvitu.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee