Mehhiko köök

Tuline kaste 

Toidutare, 13. detsember 2007, 07:46
Mehhiko rahvustoit. See kaste annab toidule õige Mehhiko toidu maitse. Sobib kohe tarvitamiseks või ka säilitada hoidisena. Sellest kogusest retseptis saad 2 dl tšillipiprakastet.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 1/4 dl siidrit vōi valge veini vinegretti
1 tl soola
10 tk kuivatatud tšillit

Valmistamine
Purusta kuivatatud tšillipipar uhmris. Vala siider potti, lisa tšillipipar ja sool ning lase keema tõusta. Võta pott tulelt ja lase jahtuda, et maitsed seguneksid. Kaste seisab suletud purgis või pudelis külmkapis 1 kuu. Kui soovid säilitada pikemaajaliselt, siis vala kuumalt pudelisse või purki ja sule kohe õhukindlalt.