Linnuliha retseptid

Ahjukana 

Toidutare, 7. november 2005, 20:09
Ahjukana peterselliga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 30 minutit + 60-90 minutit küpseb.

Koostisosad
1 kana (1,2 kg)
2 sl sulatatud vōid vōi margariini
1 tl soola
veidi pipart
2 tl sojakastet
TÄIDIS:
suur punt peterselli
KURGISALAT:
u 300 g kurki
2 sl 12% äädikat
2 sl suhkrut
1 dl vett
veidi (0,5 g) valget pipart
soola (1 g)
peterselli

Valmistamine
Puhasta kana ja kuivata majapidamispaberiga. Täida kana peterselliga ja "õmble" kinni. Aseta kana kuumakindlasse vormi, rind ülespoole. Pintselda kana sulatatud või, soola, pipra ja sojakastme seguga. Küpseta 175ºC juures ahju alumises osas 60-90 minutit. KURGISALAT: Kui kana on ahjus, valmista kurgisalat: sega äädikas, suhkur, vesi, sool ja pipar marinaadiks. Viiluta kurk ning pane viilud marinaadi. Kõige peale pane hakitud petersell. Enne lahtilõikamist lase kanal u 10 minutit jahtuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee