Kalatoitude retseptid

Heeringatort 

Toidutare, 6. september 2004, 08:57
Lihtne ja maitsev heeringatort. Valmistamist näed ka rubriigis "samm-sammult".

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
9 kartulit
1 sibul
3 sl ōli
soola
pipart
TÄIDIS:
1 dl lahjat créme fraiche
1½ dl kohupiima
3 keedetud muna
100 g heeringat
1 dl hakitud murulauku
1 väike hapuōun
½ hakitud punast sibulat
(soola)
pipart
KAUNISTUS:
6 väikest heeringa fileed
1-2 keedetud muna
50 g musta kalamarja
murulauku

Valmistamine
Haki sibul, kuumuta kergelt õlis. Riivi kartul jämeda riiviga. Pane riivitud kartulid käterätikule ja kuivata (vajuta kergelt). Pane kartulid kaussi ja lisa sibul, õli, sool ja pipar. Joonista küpsetuspaberile 3 u 20 cm läbimõõduga ringi, pintselda paber kergelt õliga ja jaota kartulisegu kolme ringi ühesuguse paksusega põhjadeks. Küpseta 200ºC juures u 35 minutit ahju keskosas kuldkollaseks. Jahuta. TÄIDIS: Sega kohupiim, créme fraiche (või hapukoor), hakitud punase sibula, õuna kuubikute, hakitud heeringafilee ja hakitud murulauguga, maitsesta pipra ja(vajadusel soolaga). Jaota täidis kahele põhjale ja pane tort kokku. Kaunista heeringafilee, keedetud munalõikude, kalamarja ja murulauguga.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee