Šokolaadiampsud
, 13. detsember 2007 07:19
"MINU LEMMIKRETSEPT". 20. aug. -15. sept. retseptivõistlus. Šokolaadine amps, mis on algul krõbe ja muutub seistes pehmeks.
Koostisosad
1/3 klaasi suhkruta kakaopulbrit
60 g toasooja võid või margariini
3/4 klaasi suhkrut
100 ml õunakastet (nt Salvesti oma)
1 tl vaniljesuhkrut
1,5 klaasi nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
2 sl tuhksuhkrut
1/3 klaasi suhkruta kakaopulbrit
60 g toasooja võid või margariini

3/4 klaasi suhkrut
100 ml õunakastet (nt Salvesti oma)
1 tl vaniljesuhkrut
1,5 klaasi nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
2 sl tuhksuhkrut
Valmistamine
Sega (nt köögikombainis) kokku margariin, kakao, suhkur. Lisa õunakaste ja vanillisuhkur.
Eraldi nõus sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa jahusegu ettevaatlikult kakaosegule ja sega puulusikaga tainaks. Vormi tainast umbes kreeka pähkli suurused pallid ja pane paberiga kaetud küpsetusplaadile, jättes pallide vahele u 2 cm ruumi. Küpseta umbes 10 minutit ja lase plaadil 1 minut jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut.