12. detsember 2007, 20:32
Magusas marinaadis paradiisiõunad
Hapumagusad paradiisiõunad sobivad nii salatite valmistamiseks ja suurte lihapraadide kaunistamiseks.
Koostisosad
2 liitrit paradiisiōunu
1 liiter 3-4%-list äädikat
6 tera nelki
1 kg suhkrut
Valmistamine
1. Pane pestud ja nõelaga veidi torgitud paradiisiõunad purki ja vala peale keedetud äädika-suhkrulahus koos nelgiga. Lase seista järgmise päevani.
2. Järgmisel päeval kuumuta õunu lahuses umbes 15 minutit, vala purki ja sule purgid õhukindlalt.
NIPP:
Kui soovid krõmpsuvaid õunu, pole õuntel vaja üleöö seista lasta. Kuumuta kohe purgid ahjus 80-90 kraadi juures umbes 30 minutit, kaaneta siis kinni ja lase enne säilitusruumi viimist maha jahtuda.
Kommentaarid (0)