Küpsetised

Seenepirukas 

Toidutare, 12. detsember 2007, 20:17
Lahtine seenepirukas sobib suurepäraselt nii eelroaks kui ka iseseisvaks õhtueineks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
30

Koostisosad
PŌHI:
3 dl jahu
125 g vōid
1 sl külma vett
TÄIDIS:
150 g värskeid seeni (u 300 g puhastamata)
1 hakitud sibul
30 g hakitud juursellerit
1 sl hakitud tüümiani
soola
jahvatatud pipart
2 dl riivjuustu
3-4 muna (oleneb suurusest)
2½ dl koorepiima (poll kogusest koort, pool piima)
KAUNISTUSEKS:
maitseroheline

Valmistamine
Sega kiiresti tainas ja lase tainal seista jahedas u 30 minutit. Pane tainas u 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 225-kraadises ahjus u 10 minutit. Pruunista seened, sibul ja juurseller väheses võis ning maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Täida vorm seguga ja puista üle riivjuustuga. Vahusta muna ja koore-piimasegu ning vala üle täidise. Küpseta 12 minutit. Kaunista maitserohelisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee