Küpsetised
12. detsember 2007, 20:15

Õunakang

Lahtine õunapirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
30

Koostisosad
1 leht lehttainast 25x42
100 g pähklivōid
2 haput ōuna
2 sl marmelaadi
1 muna
jahvatatud kaneeli

Valmistamine
Laota lehttainas lauale ja rulli pikemad servad mõlemalt poolt üles. Määri pähklivõi tainapõhjale. Koori õunad ja puhasta südamikest ning lõika viiludeks või sektoriteks. Lao õunaviilud ilusasti pähklivõi peale tainapõhjale. Pintselda rullikeeratud tainaservad lahtiklopitud munaga, puista õuntele kaneeli. Küpseta 200-kraadises ahjus u 25 minutit. Kuumuta marmelaad ja pintselda õunad üle. Kui sa ei soovi eriti magusat pirukat, pane vähem pähklivõid või jäta see hoopis ära. Pähklivõi ärajätmisel lisa kaneelile suhkrut.