Mehhiko tomatikaste
Koostisosad
2 sl oliivōli
1 viiludeks lōigatud sibul
5 viiludeks lōigatud küüslauguküünt
1 purk (400 g) purustatud tomateid vōi 600 g hästi küpseid värskeid tomateid
3½ dl puljongit
soola
pipart
1 g suhkrut
veidi tillipiprapulbrit
Valmistamine
Kuumuta õli pannil, lisa sibul ja küüslauk ning kuumuta segades, kuni sibul ja küüslauk on pehmed. Lisa tomat, tšillipulber ja puljong. Keeda keskmisel kuumusel u 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kaste on kasutamiskõlblik 3 päeva, kui seisab külmutuskapis kaane all. Kui soovid teravamamaitselist kastet, siis lisa ½ tl peeneks hakitud tšillipipart koos sibula ja küüslauguga pannile.
Kommentaarid (0)