Küpsetised

Õunapärg 

Toidutare, 5. september 2004, 21:22
Maitsev õunapirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
--

Koostisosad
TAINAS:
1/4 l piima
25 g pärmi
50 g suhkrut
½ tl soola
½ tl purustatud kardemoni vōi ½ sidruni riivitud koor
75 g vōid
400-500 g jahu
TÄIDIS:
3 sl sulavōid
75 -100 g suhkrut
1 tl kaneeli
4 sl hakitud pähkleid vōi kaerahelbeid
½ kg ōunatükke
MÄÄRIMISEKS:
muna
KAUNISTUSEKS:
tuhksuhkrut

Valmistamine
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks, lisa maitseained, sulatatud või pehme rasvaine ja jahu. Sõtku tainas ning lase kaetult soojas kohas kerkida. (Taina võib teha ka eelkergitusega). Kerkinud tainas rulli õhukeseks ja neljakandiliseks, määri sulavõiga, peale puista kaneeli ja suhkrusegu, hakitud pähkleid või kaerahelbeid ning kata väikeste õunatükikestega. Keera tainas rulli ja pigista tainaserv kokku. Aseta õunarull küpsetuspaberiga kaetud plaadile pärjakujuliselt, liitekoht allapoole ning lase kerkida. Määri pealt munaga ja küpseta 200ŗC juures 40-50 minutit. Jahutatud pärg, puista tuhksuhkruga üle. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee