Kiudainerikkad toidud

Õunasektorid 

Toidutare, 12. detsember 2007, 09:51
Maitsestatud õunasektorid siirupise koorekastmega.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min
20

Koostisosad
50 g vōid
2 sl suhkrut
2 sl tumedat siirupit
2 dl créme fraiche
MARINAAD:
2 apelsini pressitud mahl
4 sl suhkrut
1 g jahvatatud kaneeli
1 g jahvatatud kardemoni
5 haput ōuna

Valmistamine
Pane või, suhkur ja siirup potti. Kuumuta segades, kuni või on sulanud, ning lase podiseda keskmisel kuumusel paar minutit. Lisa créme fraiche, sega ja jahuta kaste.
Marinaadi jaoks sega apelsinimahl suhkruga ning kuumuta, kuni vedelik veidi pakseneb (u 5 minutit). Lisa maitseained, sega. Puhasta õunad ja lõika sektoriteks (ei ole vaja koorida) ning lisa kuumale apelsinimahlale. Kuumuta seni, kuni õunad muutuvad pehmemaks.