Foto: Panthermedia/Scanpix
Lõunasöögi retseptid
12. detsember 2007, 07:38

Herned suitsulihaga

MINU LEMMIKRETSEPT 20.aug.-15.sept. retseptivõistlus. Ühepajatoit suitsulihaga. Liha lõigata õhukesteks viiludeks ja asetada toidu peale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
350-400 gr. suitsuribi või -karbonaadi
2-3 klaasi vett
1 sibul
1 klaas kuivatatud herneid
6 kartulit
soola
rasva
pipart
1 loorberileht
tilli
petersellilehti

Valmistamine
Valmistusviis
Herned panna ööks külma vette paisuma.
Liha pannakse külma veega keema, vaht riisutakse ja lisatakse herned.
Kui herned on poolpehmed, lisatakse kuubikuteks lõigatud kartulid.
Sibul ja porgand hakitakse ja hautatakse eraldi rasvas ning lisatakse umbes 5-8 minutit enne toidu lõplikku valmimist.