Taimetoidu retseptid
12. detsember 2007, 06:56

Kirsikaste liharoogadele

Marjakaste linnu- ja ulukiliha juurde.

Koostisosad
500 gr. kirsse
1/2 spl. jahu
20 gr. võid
1 klaas valget veini
1/2 l. vett
20 gr. tuhksuhkrut,
kaneeli
sidrunikoort
nelki

Valmistamine
Kirssidel eemaldada kivid, marjad hõõruda püreeks, lisada võis kuumutatud jahu ja hautada mõni minut. Valada juurde vein, 1/2 liitrit vett ja lasta keema tõusta. Kaste hõõruda läbi sõela, lisada suhkur, riivitud sidrunikoor, peenestatud kaneel ja nelk. Keeta 10-15 minutit.
Sarnase kastme võib valmistada ka õuna-, sõstra-, pohla- või ploomipüreest.
 
MINU LEMMIKRETSEPT 20.aug.-15.sept. retseptivõistlus.