Joogid
12. detsember 2007, 06:47

Pruun kaste kontidest

Tõelise maitsega kaste liharoogadele.

Koostisosad
1/2 l. praeahjus pruunistatud kontidest keedetud puljongit
150gr. singikonte
100 gr. punast kuiva veini
200gr. veiniäädikat
20gr. võid
1 porgand
2 peterselli
0,5 sellerit
1 sibul
50gr. rohelist sibulat
100 gr. tomatipastat
suhkrut
terapipart
paprikat
2 spl. jahu
2-3 küüslaugu küünt
soola

Valmistamine
1. Pruunistatud kontidest keedetud puljongile lisada võis hautatud pooled maitsejuured, sibul, vähese jahutatud puljongiga segatud jahu, võis kuumutatud tomatipasta ja keeta nõrgal tulel 1 tund.
2. Singikontidele valada äädikas, lisada terapipar, ülejäänud maitsejuured, sibulapealsed, küüslauk ja keeta 15-20 minutit. Valada juurde esimene kaste ja keeta hapukoore-paksuseni, kurnata, lisada vein, paprika ja sool ning lasta korraks keema.
Hea teada!
Sobib sea- ja veiseliha-, kartuli-, riisi- ja pastatoitudele.
MINU LEMMIKRETSEPT 20.aug.-15.sept. retseptivõistlus.