Kiudainerikkad toidud

Vürtsikas kodune ketšup 

Mari, 12. detsember 2007, 06:39
Kodune ketšupFoto: PantherMedia/Scanpix
Väljapääs tomatiuputusele. "MINU LEMMIKRETSEPT". 20.aug.-15.sept. retseptivõistlus. 

Koostisosad
3 kg värskeid tomateid
125 g suhkrut
1 tl jahvatatud musta pipart
1 sl sinepit
1½ sl 30%list äädikat
½ sl soola

Valmistamine
Tomatid keeta vähese veega ja jälgida, et nad põhja ei kõrbeks. Siis hõõruda läbi sõela ja keeta mass tihedamaks. Lõpuks lisada vürtsid ja äädikas ning keeta parajalt paksuks. Panna tuliselt purki ja sulgeda kaanega. Säilitada jahedas.
 
Hea teada
Sobib liha-, ulukiliha, makaronitoitude ja mitmete munatoitude juurde.