Kodune ketšupFoto: PantherMedia/Scanpix
Kiudainerikkad toidud
12. detsember 2007, 06:39

Vürtsikas kodune ketšup

Väljapääs tomatiuputusele. "MINU LEMMIKRETSEPT". 20.aug.-15.sept. retseptivõistlus. 

Koostisosad
3 kg värskeid tomateid
125 g suhkrut
1 tl jahvatatud musta pipart
1 sl sinepit
1½ sl 30%list äädikat
½ sl soola

Valmistamine
Tomatid keeta vähese veega ja jälgida, et nad põhja ei kõrbeks. Siis hõõruda läbi sõela ja keeta mass tihedamaks. Lõpuks lisada vürtsid ja äädikas ning keeta parajalt paksuks. Panna tuliselt purki ja sulgeda kaanega. Säilitada jahedas.
 
Hea teada
Sobib liha-, ulukiliha, makaronitoitude ja mitmete munatoitude juurde.