Ketšup.Foto: PantherMedia/Scanpix
Kiudainerikkad toidud
12. detsember 2007, 06:38

Tomatiketšup õunte ja selleriga

Kodune ketšup. MINU LEMMIKRETSEPT: 20. aug - 15. sept retseptivõistlus.

Koostisosad
2 kg värskeid tomateid
2 sibulat
1 õun
1 1/2 klaasi veiniäädikat
125 g suhkrut
1 spl kuivatatud või värsket basiilikut
2 sellerit koos lehtedega
1/2 tl paprikapulbrit
3 tera nelki
soola

Valmistamine
Kasta tomatid kuuma vette, koori, tükelda ja eemalda seemned. Sibul, seller ja selle lehed haki hästi peeneks. 

Õunal eemalda süda ja tükelda. Lase äädikas koos maitseainetega keema, lisa tomatid, seller, sibul ja õun. 

Keeda vaiksel tulel 45 minutit. Hõõru läbi sõela ja pane kuumalt pudelitesse. Säilita jahedas.

Hea teada!
Sobib lisandiks liha- ja makaroni- ning mitmete munatoitude juurde.