Päevaretsept ja nädala kook

Suflee 

Toidutare, 11. detsember 2007, 18:22
Suflee valmistamise põhiretsept.

Koostisosad
3 dl piima
1 dl suhkrut
50 g vōid vōi margariini
5 sl jahu
6 muna
vōid ja suhkrut vormi määrimiseks
KAUNISTUSEKS:
tuhksuhkrut

Valmistamine
Kuumuta piim ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Sulata rasvaine potis (ei sobi alumiiniumpott), lisa jahu ja pruunista, kuni jahu on võtnud ilusa värvi. Võta pott tulelt ja sega kuuma piimaga.
Tõsta pott tagasi pliidile ja sega, kuni segu on ühtlane, paks ja läikiv. Tõsta pott tulelt ja lase tainal jahtuda. Lisa maitseained enne munavalgete lisamist. Eralda munavalge munakollasest.
Lisa munavalged ükshaaval ja sega tainas korralikult siledaks. Lisa valitud maitselisand.
Lase tainal jahtuda täielikult. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Munavalged on valmis, kui saad noaga "lõigata" vahtu. Sega 1/3 vahust jahutatud tainale ning sega hoolikalt, seejärel lisa ülejäänud 2/3 vahust. Vala tainas võiga määritud ja suhkruga ülepuistatud 16-18 cm (ehk 1½ liitrine) läbimõõduga vormi. Silu pealt tasaseks. Küpseta 200 ºC juures ahju alumises osas u 40 minutit. NB! ÄRA AVA AHJUUST KÜPSETAMISE AJAL! Puista peale tuhksuhkrut. Serveeri koos jäätise või vahukoorega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee