Küpsetised
11. detsember 2007, 09:32

Luksuslik õunakook

Sobib suurepäraselt lihtsalt kohvilauale või ka eraldi magustoiduna. Valmistamist näed ka rubriigis "samm-sammult".

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
u 30 minutit + u 20 minutit küpseb.

Koostisosad
PŌHI:
1 dl suhkrut
4½ dl jahu
200 g vōid vōi margariini
TÄIDIS 1:
200 g mandlimassi
1-2 sl vett
1 dl ōunasiidrit
TÄIDIS 2:
6-8 ōuna
100 g mandlimassi
4 sl suhkrut
1-2 sl kaneeli

Valmistamine
ValmistusviisPÕHI: Sega suhkrust, jahust ja rasvainest tainas. Täida u 26 cm läbimõõduga vormi põhi tainaga. TÄIDIS 1: Riivi mandlimass, lisa vesi ja õunasiider. Puista segu tainale. TÄIDIS 2: Koori õunad ja puhasta seemnetest ning lõika sektoriteks. Lao sektorid korrapäraselt vormi. Riivi mandlimass, sega suhkru ja kaneeliga ning puista segu üle õunte. Küpseta 200º C juures u 20 minutit ahju keskosas. Valmis kook jahuta ja puista üle tuhksuhkruga.