Kiudainerikkad toidud
11. detsember 2007, 09:22

Karamellised mandliküpsised

Valmiküpsiseid saab täita vastavalt maitsele ka täidisega või kaunistada nt šokolaadikastmega. Ent mandliküpsised sobivad hästi ka teiste magustoitude, jäätise, puuviljakompottide jne, kaunistamiseks.

Koostisosad
35 g mandlilaaste
70 g purustatud mandleid
1 dl suhkrut
100 g margariini vōi vōid
2 sl jahu
2 sl piima
1 sl heledat siirupit

Valmistamine
Sega mandlid ja teised koostisosad väikeses potis. Keeda nõrgal tulel koguaeg segades.
Tõsta tainast kuhjakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta suuremad vahed, sest laastud valguvad laiali. Küpseta ahju keskosas 150 ºC juures u 15 minutit, kuni laastud on ilusasti pruunid. Lase veidi jahtuda ja eemalda laastud paberilt terava noaga. Lase tasasel aluselt täiesti jahtuda. Laastud säilivad kuivas kohas purgis umbes üks nädal.