Kalatoitude retseptid

Kasukas 

Mari, 11. detsember 2007, 09:18
"MINU LEMMIKRETSEPT". 20. aug - 15. sept retseptivõistlus. Kasukas ehk heeringatort (segamata rosolje).

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 keskmist keedetud kartulit
4 keedetud muna
2 salatisibulat
2 keskmist keedetud peeti
2-3 hapukurki
4 tk heeringafileed
500 g hapukoort
220 g majoneesi

Valmistamine
ValmistusviisKeedetud kartul ja peet riivida keskmise riiviga. Salatisibul, hapukurk ja munad hakkida. Kui soovitakse tugevamat sibulamaitset, kasutada harilikku mugulsibulat. Heeringas puhastada ja hakkida. Soovitav on kasutada sirge serva ja lameda põhjaga klaasanumat. Toiduained lao kihiti. Põhja katab riivitud kartul, peale kiht heeringaid, siis sibul, seejärel kas hapukurk või peet, olenevalt sellest, millist maitset rohkem pooldatakse. Sellises järjekorras laduda anum kuni kolmveerandini, jättes ruumi hapukoorele ja majoneesile. Koor ja majonees segada ja valada peale. Enne kastme valamist oleks soovitav sibulad jätta pealmiseks kihiks. Kui kaste on peale valatud, uuristada puust orgiga või vardaga õhuaugud, et kaste saaks sügavamale valguda.Jätta külmkappi tõmbama 2-3 tunniks. Soovi korral võib kaunistada maitserohelise ja munaga. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee