Kiudainerikkad toidud

Siidriõunad kaneelikastmes 

Toidutare, 24. august 2004, 11:51
Pidulik magustoit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 ōuna
6½ dl ōunasiidrit vōi ōunamahla
½ riivitud sidruni koor ja mahl
1 dl rosinaid
5 dl valmis vanillikastet
1-2 tl kaneeli
½ tl tüümiani
25 g mandleid
KAUNISTUSEKS:
sidrunmelissilehti

Valmistamine
Koori, puhasta seemnetest ja poolita õunad. Lisa sidrunikoor ja mahl siidrile ja lase keema.
Keeda ettevalmistatud õunad siidris pehmeks. Lisa pestud rosinad ning keeda veel veidi. Valmis vanillikastmele lisa kaneeli ja tüümiani. Kuumal kastmel lase jahtuda. Haki mandlid jämedalt. Kalla kaste kaussidesse ja tõsta poolitatud õun peale. Täida seemnekoja õõnsus rosinate ja mandlipuruga. Puista õuntele veidi kaneeli ja kaunista värskete sidrunmelissilehtedega.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee