Hommikusöögi retseptid

Kerged tuunikalamuffinid 

Triin Saue, 22. august 2004, 11:33
"MINU LEMMIKRETSEPT". 20.aug-15.sept. retseptivõistlus. Kerge eelroog, sobib ka kaalujälgijatele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tuunikalakonserv (+sorts õli vajadusel)
2 muna
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
2,5dl nisujahu
sidrunipipart
tilli
ürdisoola vms maitse järgi.
Võid või margariini vormide määrimiseks.
Serveerimiseks toorjuustu.

Valmistamine
Vahusta munad soolaga, lisa purustatud tuunikala, vajadusel natuke õli (kui kasutad ilma õlita konservi. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks tainaks (mõnus on seda teha mikseri tainakonksudega). Aseta muffinipanni avadesse paberist vormid, määri need võiga (muidu võib muffin paberi külge kinni jääda). Soovi korral puista vormide põhja tilli, sidrunipipart, ürdisoola vms. maitseainet. Täida vormid u ¾ ulatuses tainaga ja küpseta eelsoojendatud ahjus u 200ºC juures 20-30 min. Hea teadaServeeri soojalt või külmalt. Nt. vahustatud toorjuustu kuhjakesega, mida võid soovikohaselt kaunistada (petersell, krevett, redis...)  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee