Lambaliha retseptid

Täidetud lambaliharull 

Toidutare, 22. august 2004, 11:52
Hakklihaga täidetud lambaliharull. Samasuguse rullprae võib valmistada ka sea- või loomalihast.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g hakkliha
1 dl petersellilehti
1 purustatud loorberileht
½ tl münti
½ tl salveid
½ tl tüümiani
2 purustatud küüslauguküünt
1 kg kondita lambarinda
½ tl soola
1/4 tl jahvatatud pipart

Valmistamine
Maitsesta hakkliha peterselli, loorberi, mündi, salvei, tüümiani ja küüslauguga, sega. Laota lambarind lauale, nahapool allapoole. Maitsesta soola ja pipraga. Laota maitsestatud hakkliha ühtlaselt lambarinnale. Rulli rinnaliha lühemast küljest alustades rulli. Seo rull kuuma vette kastetud puuvillanööriga kinni. Tõsta rull rasvaga määritud ahjuvormi. Torka lihatermomeeter rulli. Küpseta 175ºC juures 50-60 minutit, kuni termomeeter näitab 70ºC. Võta rull ahjust välja ja lase fooliumi all seista u 10 minutit. Lõika lambarull õhukesteks viiludeks.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee