Magustoidud
22. august 2004, 06:55

Saiavorm pähklite ja kardemoniga

Vanilli-munakastmega saiavorm.

Koostisosad
3 dl 35%-list rōōska koort
3 dl piima
1 vanillikaun
4 sl suhkrut
4 muna
1 sl viskit
1 sl jahvatatud kardemoni
16 viilu röstsaia
35 g vōid
1 dl rosinaid
1 dl purustatud pähkleid
aprikoosimoosi

Valmistamine
Määri ahjuvorm võiga. Sega rõõsk koor ja piim, lisa vanillikaun ning kuumuta keemiseni. Kata kaanega ja lase u 10 minutit pliidi serval seista. Vahusta munad suhkruga. Võta vanillikaun piimast välja ja vala piim pidevalt segades munavahu hulka, lisa viski ja pool kardemoni kogusest. Määri röstsaiaviilude vahele võid ja moosi ning pane viilud vormi, peale puista rosinaid ja vala vanilli-munakastmega üle. Enne ahjupanemist lase seista u 10 minutit, et kaste saiaviiludesse imbuks. Peale puista purustatud pähkleid ja kardemoni. Küpseta 180ºC juures u 40 minutit ehk kui vorm on kuldpruun.