Küpsetised
3. detsember 2004, 18:20

Seenekompsuke

Maitsvad seenepirukad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 30 minutit + u 30 minutit külmas enne küpsetamist + u 15 minutit küpseb.

Koostisosad
TAINAS:
300 g vōid vōi margariini
500 g nisujahu
2 dl vett
1 muna
1 tl 3-4%-list äädikat
soola
TÄIDIS:
u 400g värsket vōi külmutatud spinatit
100 g värskeid šampinjone vōi kupatatud riisikaid
1 sl vōid
2 sl hakitud sibulat
4 dl väikesteks kuubikuteks lōigatud sinki
soola
valget pipart

Valmistamine
Haki või ja jahu lõikelaual, lisa vesi, millesse on segatud muna, äädikas ja sool. Tõsta täidise valmistamisajaks tainas külmkappi. Hakitud seened ja sibulad prae võis, lisa juurde kupatatud ja kuivaks pigistatud spinat ja singikuubikud. Kuumuta ja sega pannil seni kuni liigne vedelik on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa vajaduse järgi võid. Piruka tainas rulli võimalikult õhukeseks ning lõika ruutudeks 8x8 cm. Täidis aseta tainatükkide keskele, tainatükkide vastasnurgad vajuta kokku. Enne küpsetamist hoia seenekompsukesi pool tundi külmkapis. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 225º 10-15 minutit.