Kiudainerikkad toidud

Vürtsikas ketšup õunaga 

Toidutare, 9. detsember 2007, 19:53
Tomatipüree vürtsidega.

Koostisosad
1 kg punaseid tomateid
1 suur sibul
½ porrulauku
50 g selleri- vōi petersellijuurikat
(½ küüslaugu tütarsibulat)
1 keskmise suurusega hapu ōun
20 g soola
10 g suhkrut
½ sl 30%-list söögiäädikat
kaneeli-, nelgi-, vürtsi-, muskaatpähkli- ja paprikapulbrit, igaühte 1/5 teelusikatäit

Valmistamine
Valmista tomatitest, õuntest ja maitseköögiviljadest püree, keeda tihedamaks, lisa vürtsid, keeda veel mõni minut ja vala kuumalt väikestesse pudelitesse. Pudelid sule kohe õhukindlalt. Hallituse ärahoidmiseks on soovitatav enne pudeli sulgemist püreele natuke taimeõli või sula rasva valada, nii et see jääks õhukese kaitsva kihina püree pinnale. Pudelites ei ole  tomatipüreed enam vaja kuumutada. Avatud pudelis või purgis ei säili püree kaua, sellepärast on soovitatav kasutada väikeseid purke ja pudeleid hoidise säilitamisel.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee