Kiudainerikkad toidud

Kibuvitsapüree 

Toidutare, 9. detsember 2007, 19:49
Maitsev ja väga vitamiinirikas hoidis kibuvitsamarjadest.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kibuvitsamarju
½ liitrit vett
200 g suhkrut

Valmistamine
Valminud kibuvitsamarjadel eemalda vars ja õieosad, loputa ja aseta keeva vette, keeda kaanega suletud nõus väga aeglaselt üks tund, vahetevahel sega marju, suru läbi sõela.
Sõelale jääv marjajääk sisaldab veel palju viljaliha, sellepärast keeda seda veel kord vähese veega ja suru läbi sõela. Edasi keeda püreed lahtises nõus u 10 min, sega koguaeg puulusikaga kaheksaid tehes, et vesi kiiremini aurustuks ja püree tihedamaks muutuks. Lisa suhkur ning keeda püreed veel 10 min. Valmis püree tõsta kuumalt kuumadesse purkidesse, täites purgid ääreni. Sule purgid koge.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee